0

Ф еновете на Челси и Манчестър Сити откриха в двубоите на своите клубове в Европа идеална възможност, за да си спретнат бой. Двете агитки се засякоха в испанската столица Мадрид, където снощи "сините" от Лондон сдадоха трофея в Шампионската лига след загуба с 2:3 от Реал. Тимът от Манчестър пък ще се изправи днес там в реванш срещу Атлетико. Сити има преднина от победа с 1:0.

Испанската полиция се бе подготвила като за война и получи такава край баровете на площад Майор, където за кратко се стигна до сериозно напрежение. Двата английски тима бяха подкрепяни от по 8000 свои привърженици в испанската столица. Полицията видя доста зор докато спре хулиганите. Няма данни за арести.

"Така става, когато на едно място се съберат англичани и алкохол", отчетоха от полицията, цитирани от в. "Ас.

За капак феновете на Челси отласиха Мадрид с вулгарни песни срещу Борис Джонсън. Премиерът попадна на мушката им заради неясното положение на клуба. Както е известно, собстеникът му Роман Абрамович е принуден да го продаде заради санкциите към себе си покрай войната в Украйна. Това обаче трябва да стане само през властите в Обединеното кралство.

https://twitter.com/NizaarKinsella/status/1513932971530764300