0

Б ившият треньор на ЦСКА Гьоко Хаджиевски не скри, че сърцето му още бие в ритъма на „червените“, първия му чуждестранен отбор извън родната Северна Македония (1993-1994 г.).

В днешния брой на в. „Мач Телеграф“ Гьоко сподели очакванията си преди срещата между „червените“ и Македония ГП от Лигата на конференциите. Той отчете, че българския отбор е големият фаворит, но не бива да подценяват противника. 
„ЦСКА ми е слабост винаги съм имал силни чувства към този отбор. През 1993-та година, когато поех клуба, за мен беше голяма чест. 

Вальо Михов беше останал доволен от работата ми във Вардар Скопие и ми предложи да поема „армейците“, а аз се съгласих. 

Имам много приятели в България. Някои от тях са свързани с футбола, други не. Христо Стоичков, Георги Илиев, Гаганелов, Спас Джевизов, Петър Жеков и много други, няма да ги изброявам всички, ще пропусна някой и ще ми се обиди. Това са приятели за цял живот. 

Следя какво се случва с ЦСКА, знам че Саша Илич пое отбора. Той е легенда на Партизан, млад треньор е и е много амбициозен. Той е човек, който може да вдигне отбора. 

Ясно е, че „червените“ са фаворити в този сблъсък. Македония Гьорче Петров направиха наистина един много силен сезон и успяха да стигнат до Европа. В клуба се работи правилно, притежават хубав стадион и добра база, но каквото и да говорим, ЦСКА е фаворит. 

Срещу който и да е македонски отбор, „армейците“ ще са фаворити. На клубно ниво в последните години отборите ни не са на толкова високо ниво, но на национално имаме голям прогрес. Показват добри игри, влизат със самочувствие в срещите, добра генерация от футболисти. 

И това е нормално, защото много от момчетата играят в силни първенства в Европа, в добри тимове“, заяви Хаджиевски. 

„Българите не бива да подценяват срещата с Македония Гьорче Петров. ЦСКА дори срещу отбор от Гибралтар да се изправи, не бива да се отпуска и да подценява противника. Всички македонски клубове играят с много хъс и желание. 

Когато имам възможност, гледам мачовете на „армейците“. В момента съм треньор в Саудитска Арабия на Хаджер и оттам следя какво става с клуба. 

Забелязвам, че в тима има много чуждестранни играчи, не както преди години, когато съставът беше изграден предимно от българи. И аз искрено ще се радвам да гледам повече таланти на клуба сред титулярните 11. Това не се отнася само за ЦСКА, а и за всички водещи отбори като Левски и Лудогорец. 

Това не е добре за националния на България и резултатите са налице“, отбеляза той пред „Мач Телеграф“. 

„Политическата ситуация и споровете между двете страни не мисля, че ще се отразят на терена и това няма да амбицира допълнително играчите на Македония ГП. 

Аз заминах за чужбина, защото не искам да се бъркам в политиката. Футболистите на Македония дадоха максимума от себе си, за да стигнат до тази среща с ЦСКА. Те ще бъдат мотивирани и ще покажат борбеност и в двете срещи. 

В състава има играчи, на които ще е добре да се обърне внимание. Един от тях е много опитният Боби Божиновски, той помага с опита си на по-младите в отбора. Имат талантливи състезатели в редиците си. 

Има няколко футболиста от Албания, с които ще трябва да се внимава, и опитни бранители. 

И все пак ЦСКА мисля, че са големия фаворит. И като име и като качества. Трябва да влязат съсредоточено, иначе може да се случи всичко“, завърши Хаджиевски.