0

Р Б Залцбург и Байерн Мюнхен завършиха 1:1 в първи осминафинал в Шампионската лига, игран в Австрия. Адаму откри за домакините, баварците бяха спасени от резил от Кингсли Коман с изравняване 1:1 в 90-ата минута.

Байерн се нуждае от победа, за да продължи на 1/4-финала в турнира на реванша в Мюнхен на 8 март, след като УЕФА премахна вече правилото за головете на чужд терен.

Мачът в Залцбург започна с надмощие на домакините, което изнерви до краен предел треньора на Байерн Нагелсман, който беснееше на пейката. Дълго време неговият отбор не намираше начин да се справи с агресивното пресиране на Залцбург.

В 21-ата мин. Гостите загубиха топката в пеналта на домакините, последва бърза контра – Камара намери германския национал Карим Адейеми, който дриблира покрай Лукас Ернандес от Байерн, топката стигна до Адаму, който отбеляза направи безпомощен Свен Улрайх, сменил контузения Нойер.

Малко след това Бренден Ааронсон проби в наказателното поле на Мюнхен, стреля, но Улрайх успя да избие. Това бе най-силният период на домакините.

За Байерн добри положения изпуснаха Гнабри (10-ата мин.), Сане (30) и Коман (40).

През второто полувреме баварците се окопитаха, намалиха грешките, и започнаха да доминират срещу хвърлилите много сили в пресата домакини.

Коман, Гнабри и Сане отправиха удари към вратата на Залцбург, но вместо изравняване, домакините за една бройка да удвоят резултата. В 81-ата мин. Адейеми стреля при една контра, Улрайх спаси чудесно, топката обаче попадна в Адаму, чийто удар бе избит от хвърлилия се самоотвержено Павар.

В 90-ата мин. Томас Мюлер отклони с глава към Кингсли Коман и той закова топката в близкия ъгъл за 1:1.