0

В ременният мениджър на националния отбор на Англия Лий Карсли обяви състава за октомврийските мачове от Лигата на нациите срещу Гърция и Финландия.

Сред 25-те футболисти, са нападателят на Тотнъм Доминик Соланке, който не бе получавал повиквателна от 7 години, халфовете на Челси и Лил - Нони Мадуеке и Анхел Гомеш, вратарят на Кристъл Палас Дийн Хендерсън, както и защитникът на Манчестър Сити Рико Люис.

Карсли обаче оставя извън групата опитните Хари Магуайър и Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед, Джеймс Мадисън от Тотнъм, както и Джейдън Санчо от Челси. Нападателят на Уест Хем Джарод Боуен също не е призован под знамето на „Трите лъва”.

Останалата част от ядрото основни играчи - Хари Кейн, Кайл Уокър, Джон Стоунс, Джордан Пикфорд, Фил Фоудън, Джуд Белингам и Декланд Райс, са в групата за двата двубоя.

Англия разделя първото място в група В2 с Гърция с 6 точки, затова и предстоящото домакинство на 10 октомври е своеобразно дерби. Три дни по-късно пък селекцията на Карсли гостува на Финландия.