0

К адри от тунела на стадиона на Атлетико в Мадрид показват, че играчът на гостите Уокър е наплют, за гушите се хващат футболисти от двата отбора, с особена стръв действа хърватинът Симе Върсалко от „дюшекчиите“. Намесата на полицията спря сигурен масов бой.

 Върсалко пробва да провокира битка, според „Сън“ той опитва да наплюе Кайл Уокър, преди да бъде озаптен от служителите на Атлетико, докато налита с членове на отбора на Сити.

Върсалко ги провокира като метна вратарски ръкавици по човек от екипа на Манчестър Сити. Парапет разделяше двата отбора, докато се качваха по стълбите на тунела Wanda Metropolitano към съблекалните.

Но Върсалко направи всичко по силите си, за да стигне до Аймерик Лапорт и Уокър, който беше вбесен от хвърлянето на ръкавиците.

Десният бек на Атлетико обаче напълно загуби хладнокръвие, жестикулирайки агресивно и сякаш плюеше, когато стигна до върха на стълбите.

След това шокиращите кадри показват как полицията се втурва, за да разтърве кавгаджиите, преди играчите да се отправят към съблекалните си.

Както и в първия мач в Манчестър Върсалко бе основният провокатор от отбора на Симеоне, заедно със Стефан Савич - и двамата се опитваха да извадят от равновесие Джак Грийлиш, като го дърпат за косата.

Савич пробва същия трик срещу английския национал и към края на реванша, двамата се засякоха и в тунела.

Защитникът предизвика масово меле в 90-ата мин. на реванша на "Уанда Метрополитано".

Той атакува Фил Фодън, който лежеше на страничната линия, след като беше сритан от Фелипе, изгонен впоследствие от германския рефер за балтията си. 

Савич се опита да избута Фодън от терена, докато Атлетико отчаяно търсеше изравнителен гол. Зинченко с тяло защити своя съотборник, налетяха играчи и треньори от двата отбора в ъгъла на игрището.

Савич не се смири, а удари главичка на Рахийм Стърлинг, след това хвана косата на Грийлиш. Той се отърва само с жълт картон.

Тези, които бавеха времето в мача, бяха те, влизайки в абсурдни сблъсъци“, заяви защитникът на Манчестър Сити Аймерик Лапорт.

„Знаехме какви са, защото те винаги правят едно и също. Винаги е грозно да се видят подобни сцени. Мисля, че беше по-лошо за тях, защото бяха в подем“, добави Лапорт са случилото се в добавеното време на срещата.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола също бе ядосан и отказа да отговаря на въпроси дали неговите играчи са пилеели оставащото време в срещата.

„Всички видяха какво се случи, аз нямам какво да кажа“, заяви Гуардиола.

Очаква се Европейската футболна централа (УЕФА) да разследва инцидентите след мача в Мадрид.

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед, а сега експерт на BT Sport Рио Фърдинанд обобщи: „Неприятно поведение на играчите на Атлетико, те трябва да се смущават от някои свои лудории. Но като говорим за футбол, трябва да кажем „браво“  на Атлетико Мадрид, тъй като те накараха Манчестър Сити да играе по начин, който не сме виждали от дълго време, извадиха ги от техния ритъм и стил. Но някои от нещата към края не бяха това, което искате да видите на футболно игрище."