0

С ъсипалият нервната система и на няколко генерации български наивници национален отбор на Англия се издъни в типичния си драматичен Шекспиров стил и в Лигата на нациите.

Насред „Уембли”, където за последно паднаха на изпроводяк за европейското първенство през лятото от Исландия с 0:1, лузърите със заешки сърца под фланелките с 3-те лъва загубиха с 1:2 от Гърция.

Напълно трагични без контузения си капитан Хари Кейн, англичаните допуснаха първо поражение от южните ни съседи от 12 срещи помежду им.

Така домакините доказаха за енти път, че само те на национално и ЦСКА на клубно ниво могат да пишат чужда история във всеки мач.

2 гола за елините, които в предните си 3 визити на Острова (1971, 1983 и 1994) не бяха се разписвали, вкара Вангелис Павлидис. 25-годишният нападател на португалския Бенфика бе точен в 49-ата минута и 90+4 и посвети попаденията на починалия си доскорошен съотборник в гръцкия тим – родения в Бъкингам и играл за Шефилд Юнайтед Джордж Балдок.  

За Англия, за чийто клет временен селекционер Лий Карсли това бе първо поражение, реализира Джуд Белингам в 87-ата минута.

В класирането в група В2 Гърция, която нямаше успех над отбор от Топ 5 в световната ранглиста от европейската си титла през 2004-та, е първа с пълен актив от 9 точки, а отвъдламаншците са втори с 6.