0

 

ГАДЗЕТА ДЕЛО СПОРТ

Хуан Себастиян Верон е идеалният събеседник, когато трябва да се коментира  сблъсък между Интер и Лацио. Аржентинският халф, който в момента е вицепрезидент на родния си Естудиантес е е ставал шампион и с двата клуба. Ето как вижда той сегашното им състояние в светлината на сблъсъка за Суперкупата на   Италия.

 - Верон, Интер спечели безапелационно полуфинала за Суперкупата срещу Лацио. Очаквахте ли подобна развръзка?
 - Да кажем, че не съм изненадан. Интер е отбор, който е в състояние на перманентен прогрес. Те вече имаха стабилна основа, когато ги пое Симоне Индзаги и от тогава постоянно надграждат. Изпусната титла през 2021-22 не ги разклати, миналия сезон стигнаха до финал в Шампионската лига, а през лятото добавиха още класа с трансферите на Павар и особено на Маркъс Тюрам. Това отбор с много малки дефекти, почти неуязвим и при това играе много добър футбол. Казано с една дума имат всички предпоставки, за да успеят.

 - Ще могат ли да се преборят за скудетото с Ювентус?
 - Всичко ще се реши на финалната права. Двата отбора са много различни, а директните двубои по между им са с много специфична психология. Интер разполага с повече дълбочина и класа на пейката, но в подобен маратон, това е само един от факторите.

 - Бяхте казали по адрес на Интер, че финалът с Манчестър Сити в Шампионската лига е пример за това, че във футбола загубите учат повече от победите......
 - Поначало мисля така, не е нещо, което ми е хрумнало току-така. Винаги е болезнено да загубиш, особено, когато си играл добре, но както вече казах този Интер умее да преработва разочарованията и да извлича принадена стойност от тях.

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф