0

Х ърватинът Шиме Върсалко се разплака в последните минути на мача на отбора му Атлетико Мадрид като гост на Порто след като Кореа отбеляза третия гол за класирането на „дюшекчиите“ за 1/8-финала. Това бяха сълзи от болка и облекчение, тъй като десният бек изигра решителния мач с фрактура на скулата и то на необичайната позиция централен защитник, съобщи „Ас“.

Той стисна зъби и доигра мача редом до халфа Кондогбия, който също бе преквалифициран по спешност в централен защитник.

Контузията си Върсалко получи още през първото полувреме – на зигоматичната кост, издадената част на скулата. Той обаче остана на терена, за да помогне за класирането, с което се обясняват отчасти и сълзите му при гола на облекчението накрая.

Върсалко беше смел и безкомпромисен във въздуха, силен в сблъсъците, готов да се раздаде до последно за отбора.

Сега той ще трябва да се подложи на операция за контузията си. В Порто се контузи и централният нападател Луис Суарес, който в съблекалнята не сдържа сълзите си от яд за малшанса.

Няколко дни преди дербито с Реал Мадрид в неделя Атлетико е без четирима защитници – освен Върсалко, аут са още и Хименес, Савич и Трипиър. А как уругваецът Хименес отпразнува гола на Кореа, при който Върсалко се разплака, вижте по-долу: