0

В модерния футбол всякакви данни вече са важни и често решаващи в дадени битки. Ето кои са най-интересните индивидуални статистики преди Дер Класикер. Байерн е лидер в Бундеслигата по отношение на очакваните голове. Коефициентът xG досега за сезона е 27.5, а баварците са вкарали 34 гола, но 8 от тях паднаха в последния кръг срещу Дармщад. Очевидно Байерн са креативни и безпощадни пред гола, а Хари Кейн и Лерой Сане са повече от впечатляващи. 

Кейн е личен xG от 8.6, а този на Сане е 5.7, като и двамата се движат над  коефициентите си. Байерн е и единственият тим с двама играчи в Топ 5 по xG. В същото време Дортмунд като статистика не представлява чак такава огромна опасност пред гола сравнение с Байерн. Отборният xG е 17.6, като по този показател Борусия е 4-и. Най-опасният играч на „жълто-черните“ е Юлиан Бранд с xG от 2.4.

По отношение на ефикасността на удара Байерн е с коефициент +6.5, като само РБ Лайпциг е с по-добър +8.9. За сравнение Дортмунд са вкарали 2.4 гола повече от очакваното и са седми в тази класация. Трима играчи на Байерн са в Топ 10 в тази класация – Кейн (+3.4), Сане (+2.3) и Матис Тел (+2.2), като няма друг тим с толкова много представители в Топ 10. Най-добър в това отношение при Дортмунд е отново Бранд с 4 гола и коефициент +1.6.

Крале на скоростта
Преди началото на кръга Алфонсо Дейвис дели рекорда за най-бърз играч в Бундеслигата през сезона със спринт от 36.5 км/ч. Другите с подобно постижение са Ерен Динкджъ (Хайденхам), Силас (Щутхг и Фримпонг (Леверкузен). След тях се нарежда отново играч на Байерн – Сане - 35.4 км/ч).
В същото време най-бързият в Дормунд е капитанът Емре Джан с 35.08 км/ч, а след него са Мален (34.76 км/ч) и Феликс Нмеча (34.6 км/ч). 
Байерн може да се похвали с още бързаци – Дайо Упамекано (35.08 км/ч) и Кингсли Коман (34.92 км/ч).

Най-пресиращи играчи
Тук отново Байерн има предимство пред Борусия заради Лерой Сане. Той е пресирал играчи на съперниците цели 230 пъти през сезона. Пред него по този показател е само Флориан Вирц от Леверкузен с 247. В Топ 10 за сезона от Байерн е Коман (172), а най-високо поставен от Дортмунд е Мален – 14-и със 134.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX