0

М охамед Ихатарен, роден в Утрехт през 2002 г., е считан от години за голямата перла на нидерландския футбол.

Той дебютира за ПСВ Айндховен на 16 години, 11 месеца и 14 дни и европейските грандове, включително Барселона, не откъснаха очи от него. В крайна сметка състезанието бе спечелено от Ювентус.

„Естественият талант на Ихатарен е нещо, което само най-добрите, като Рийкард или Ван Бастен, са имали на 17 години“, каза скаутът на ПСВ Йост ван Ерп след дебюта му. Междувременно Нидерландия и Мароко се „сбиха“, за да го накарат да ги представлява на абсолютно ниво.

Изведнъж целият този талант изчезна. Толкова много, че Ювентус работи с адвокати, за да прекрати договора му, а от обкръжението на Ихатарен разкриха, че само на 21 години той обмисля да се сбогува с футбола.

Опитите да възобнови кариерата си - той отиде под наем в Сампдория и Аякс - не се увенчаха с успех. Смъртта на баща му, както се случи с бразилеца Адриано, го хвърли във водовъртеж, от който не успя да излезе.

Ихатарен не се е появявал на тренировка на Юве от доста време, но това съвсем не е най-лошото. „De Telegraaf“ разкри през февруари, че полицията го е арестувала и претърсила къщата му в град Утрехт - „той е заподозрян в нападение над бившата си приятелка“.

Мохамед Ихатарен с половинката си

 Мохамед Ихатарен с половинката си

През ноември той вече беше задържан за заплахи. Но не бяха просто заплахи. Той беше обвинен в „тесни връзки с организирани престъпници“. Нещо повече, колата му се оказа запалена, което накара Аякс да прекрати веднага неговия наем.

Още един голям талант, който за съжаление изглежда загубен.