0

С тарши треньорът на Лудогорец Игор Йовичевич заяви, че е доволен от равенството 0:0 при гостуването на Виктория Пилзен в мач от втория кръг на основната фаза на Лига Европа.

За "орлите" това бе първа точка в турнира след домакинската загуба с 0:2 на старта от Славия Прага, когато тимът бе воден от Захари Сираков.

"Очаквахме тежък мач срещу много добър отбор. Научихме много от последния мач със Славия. Виктория Пилзен играе подобен стил футбол - вертикален и много физически. В последните 10 минути на мача бе по-трудно за нас, но аз съм щастлив от тази точка. Ако бяхме вкарали дузпата, щяхме да спечелим", каза хърватският специалист по адрес на пропуснатия от капитана Якуб Пьотровски наказателен удар в 52-рата минута. 

"Якуб бие дузпите в нашия отбор. И на най-добрите играчи се случва да пропускат дузпи. Важно е как реагираш, когато това се случи. Футболът е емоция. Ние си изстрадахме нашите моменти. Една точка далеч от дома си е една точка далеч от дома. Имаме контузии и това е нещо, с което ще трябва да се справим в следващите дни. С тази точка сме осем места нагоре в цялостното класиране. Продължаваме мач за мач и накрая ще видим какво ще стане", завърши Йовичевич.

Полузащитникът на Лудогорец Ивайло Чочев каза след равенството, че у него и съотборниците му има леко разочарование заради това, че българският тим не е спечелил.
"Има леко разочарование в нас. Ние бяхме по-близо до победата. Направихме добър мач срещу много силен физически отбор, който в предишния кръг вкара три гола в Германия срещу Айнтрахт", обясни българският национал.
Той бе попитан и за пропуснатата от капитана Якуб Пьотровски дузпа в началото на второто полувреме.
"Който не е бил дузпа, той не е пропускал. Якуб знае, че всички в отбора го подкрепяме. Той е основен футболист за Лудогорец и очаквам още в следващия мач да вкара. През второто полувреме се настанихме в тяхната половина, имахме ситуации и е жалко, че не вкарахме гол. В мачове с толкова силни отбори нищо не се знае. Радвам се, че взехме точка срещу такъв добър отбор, но можеше и да са три", завърши Чочев.