0

Б ъдещето на еквадорския нападател Майкъл Естрада в ЦСКА е под въпрос, стана ясно вчера. Втородивизионният испански Ейбар проучва възможността да привлече Естрада под наем още през този трансферен прозорец, твърдят регионалните испански медии, цитирани от в. „Мач Телеграф“. 

Отборът е на пето място в Сегунда дивисион и има намерение да подсили атаката си през зимата, за да се бори до края на сезона за промоция в елита. Естрада и сега играе под наем в ЦСКА, като преотстъпен от мексиканския Толука. Според правилата, той трябва да скъса договора си с „червените“ и тогава може да бъде изпратен в друг тим под наем. 

В същото време американският тим „Д. С. Юнайтед“ от Мейджър лигата има интерес към Естрада. Американците обаче искат да го привлекат през лятото, когато изтича наема му в ЦСКА. Естрада преди две години бе на прага пред трансфер в този отбор, но в последния момент сделката пропадна заради мениджърски далавери. 

От трета страна, Естрада е смятан за почти сигурно ново попълнение на еквадорския Емелек – най-популярния тим в страната. Новият борд на директорите обяви за Естрада за основна трансферна цел, според изданието elfutbol. 

Майкъл Естрада има 4 гола за "червените" през сезона, но не играе редовно за тима на Нестор Ел Маестро. Дори в началото на сезона се заговори за конфликт между Естрада и шефовете на клуба. От ЦСКА обявиха, че еквадорецът е контузен и по тази причина не играе.

Самият футболист обаче отрече това и публично обяви, че е напълно здрав и готов за мачовете. Сред червената общност се говори, че и сега отношенията между Ел Маестро и нападателя не са цветя и рози. За това говори фактът, че Естрада не изигра нито минута в първата контрола на „червените“ за годината – 5:3 срещу Литекс. Сръбският наставник обясни по доста странен начин отсъствието му: „Не е тренирал достатъчно!“.