0

Т омас Тухел ще си тръгне от Байерн Мюнхен, твърди бившият играч на баварците и Ливърпул Дитмар Хаман.

Триумфът с единадесетата поредна титла в Бундеслигата в събота дойде с новината за уволненията на изпълнителния директор Оливер Кан и спортния директор Хасан Салихамиджич само няколко часа по-късно.

Именно те двамата бяха в основата на изненадващото уволнение на Юлиан Нагелсман през март и привличането на Тухел в баварския клуб. Сега двамата директори напускат постовете си, като заместник-председателят на борда Ян-Кристиан Дреесен ще заеме мястото на Кан, а заместникът на Салихамиджич ще бъде обявен допълнително.

В тази връзка Хаман заяви по германската телевизия: "Когато се отнасяш с хората по този начин, трябва да се запиташ: “Искаш ли да работиш за този клуб?”.

"Не мисля, че може да се изключи и възможността Тухел да напусне скоро. Но той ще напусне по собствено желание”, продължи бившият футболист. Колегата на Хаман, Ерик Майер, добави: "Мисля, че до понеделник Тухел ще напусне клуба".

По време на празненствата за титлата на Байерн на мюнхенския площад “Мариенплац” в неделя пък Тухел заяви: "Разбира се, би било желателно нещата да се успокоят и да
"Имаме достатъчно работа. Трябва да играем по-бързо, по-добре и по-постоянно. Искаме да се подобрим на всички нива. Трябва да сме като едно цяло. Искаме да се уверим, че се чувстваме като семейство, и да се предпазим от външни влияния и мнения. Това е много важно. Само тогава можем да изискваме всичко от играчите”, добави наставникът на Байерн.

Освободеният от клуба Оливер Кан наруши мълчанието си със съобщение в Туитър, в което  поздрави отбора и разкри, че не му е било позволено да се присъедини към празненствата. Салихамиджич пък заяви: "Това беше страхотно изживяване, което бих искал да продължа, но уважавам решението на надзорния съвет. Байерн стои над всичко останало и пожелавам на нашия отбор и на нашите фенове сплотеност и успех".