0

Р екордьорът по спечелени титли в Шампионската лига Реал Мадрид (13 победи) изнесе лекция по ефективност на настоящия носител на трофея Челси – 3:1 насред „Стамфорд Бридж“ с хеттрик за 25 мин. на Карим Бензема. Победата на „кралския клуб“, начело на който е бившият треньор на лондончани Карло Анчелоти, доближава белите до полуфинала. А за „сините“, които са на сергията за продан, краят на сезона се очертава като агония.

На „Стамфорд Бридж“ над всички беше неудържимият Карим Бензема, който вдъхнови и незабравимия обрат срещу Пари Сен-Жермен в предишния кръг. Той пречупи духа на домакините с безмилостно точните си удари в 21-ата, 24-ата и 46-ата мин., първите два от тях с глава.

Хаверц се открои от Челси не само заради гола си в 40-ата мин. Лондончани опитаха всичко, отправиха 20 удара, от тях 5 точни, колкото и на Реал. 

Героят на мача Бензема каза след победата: „Това са вълшебни вечери, както преди това на „Бернабеу“ срещу Париж. Днес излязохме, за да победим, за да покажем, че сме Реал Мадрид. Нещата се развиха добре за нас, тъй като играхме добре, от първата минута до последната. Те са много важни голове. Най-щастлив съм, че вкарах третия, тъй като пропуснах един през първото полувреме и мислех за този шанс, защото е много важно да вкарвам голове. След това получих още един шанс и съм много доволен "

Треньорът на Реал Карло Анчелоти подчерта, че нищо не е решено: „Беше добра нощ, но това е само първото полувреме на този кръг. Беше наистина добре. Показахме добра организация в защита. Имахме фантастично представяне отпред от Бензема. Имаме предимство. Трябва да се подготвим за следващия мач в първенството и след това във вторник ще има още един мач. Изпитваме голямо уважение към този отбор, който беше победител в последната Шампионска лига."

Коментаторите в английската телевизия заляха с похвали Бензема.

„Той е на 34 г. и е най-добрият номер 9 в света“, каза за Бензема бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд, който, като централен защитник, разбира от централни нападатели. „Той бележи голови, изстреля отбора си към върха – те летят, той е талисманът. Когато Кристиано Роналдо беше там (в Реал М), Бензема имаше смирението да бъде на заден план, защото знаеше какво означава това за отбора, но сега той излезе от сенките.  Той е на друго ниво - голове, асистенции, комбиниране, забавяне на играта."