0

С тарши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти отхвърли критиките за непривлекателния игрови стил на отбора си.

Кралският клуб е с 5 успеха и 2 равенства в 7 мача от началото на сезона

"Феновете на Реал Мадрид предпочитат победата пред добрата игра", каза 65-годишният италианец преди неделния двубой от Ла Лига у дома срещу Еспаньол.

"В идеалния случай искате и двете - да печелим, докато играем атрактивен стил на футбол, но основната ни цел е да зарадваме нашите фенове, които са много взискателни. Така че ще запазим фокуса си върху победата, тъй като знаем, че отборът е все още далеч от идеалната форма", добави Анчелоти.

"Не сме в най-доброто си състояние и това е нормално в началото на този труден сезон. Ще се подобрим, когато наближат най-важните мачове. За момента, в който се намираме, се справяме добре", каза още той на пресконференция.

Полузащитниците Джуд Белингам и Орелиен Чуамени се завърнаха след контузии при домакинското 3:1 над германския Щутгарт във вторник, когато Реал започна защитата на 15-ата си титла в Шампионската лига.

Анчелоти коментира, че Едуардо Камавинга, Дейвид Алаба, Дани Себайос и Брахим Диас са все още далеч от пълното си възстановяване.

Белокосият спец добави, че не се притеснява от по-слабата форма на нападателите Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе, които все още са в процес на сработване, въпреки че играят по-добре с всяка следваща седмица и скоро ще дадат на Реал искрата, от която се нуждаят, за да бъдат по-ефективни.

"Критиките не ме притесняват, защото виждам, че феновете са удовлетворени”, завърши Карлето, с когото Реал взе рекордната си 6-а Суперкупа на Европа преди началото на сезона. За самия него това бе 14-о отличие с Галактикос.