0

Т реньорският щаб на Реал Мадрид ще вземе късно решение дали французинът Килиан Мбапе е готов да се завърне в отбора за сблъсъка с Лил в Шампионската лига, след като се възстанови от мускулна травма, заяви мениджърът Карло Анчелоти във вторник. 25-годишният капитан на Франция, който се присъедини към испанския отбор от шампиона на Лига 1 Пари Сен Жермен със свободен трансфер през юни, получи проблем по време на домакинската победа на мадридчани с 3:2 над Депортиво Алавес в ЛаЛига миналата седмица.

Заради този здравословен проблем той пропусна една среща в местното първенство – равенството 1:1 с градския съперник Атлетико (М) през уикенда. "Впечатлен съм, защото Мбапе се възстанови много добре, много бързо“, каза Анчелоти пред репортери преди мача днес на стадион „Пиер Мороа“ с начален час 22:00 часа българско време. "Той тренираше сам, а сега ще направи пълноценна тренировка с тима. След това ще вземем решение заедно, защото последното нещо, което искаме, е да рискуваме здравето му".

"Нещата при него се случиха от пренатоварване – знаем го и аз, и той, и лекарите. Но за по-малко от седмица се възстанови добре. Сам поиска да пътува с нас, защото се надява да играе. Ако е добре и тренира добре, ще играе. Ако няма риск, дори може да започне", коментира Анчелоти.

Реал (Мадрид) е на 2-о място в първенството на Испания след Барселона – факт, който за момента не притеснява Анчелоти. Той заяви, че в момента иска да се подобри играта на отбора му, а с това ще дойде и изкачването на върха. Сега смята, че визитата на Лил е добър шанс за това.

"Трябва да се съобразяваме с класата на противника, но трябва и да спечелим точки. Те са отбор, който играе много добре. Обичат да играят с топката, разполагат с млади играчи с качества“, каза опитният специалист. А на въпрос дали очаква съпротива от Лил, той не се и съмнява в това. "Всеки мач в Шампионската лига е оспорван. По-малките отбори според прогнозите се опитват да раста, не ти оставят миг покой".

След това пък говори за прекъсването на мача с Атлетико: "Въпросът е, че във футбола не бива да се допускат хора, склонни към насилие. Не в Атлетико, а на всеки терен. Футболът няма нужда от тях. Иначе мачът може да бъде спрян и по други, прирордни причини, стават такива неща".

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX