0

С тарши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори пред медиите на "Уембли", където предупреди, че утрешният финал в Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд няма да е лесен за Реал Мадрид.

„Шампионската лига не е мания. Манията е да се състезаваме, да даваме всичко от себе си, както направихме през тези сезони. Спечелването на Шампионската лига е много важно. Мисля, че вече може да се каже, че сезонът на този отбор беше много успешен", започна Анчелоти. 

"Във футбола финалът на Шампионската лига е най-важният и най-опасният мач. Трябва да му се насладите максимално, но след това започвате да се притеснявате, че може да се обърка. Ние сме много близо до най-важното нещо, което е победата в Шампионската лига. Трябва да вкарам в главите на играчите какво трябва да се направи на терена. Страхът е важна част от това да се справиш добре, а страхът и безпокойството ще започнат тази вечер, утре сутринта“, обясни италианецът, който ще изживее третия си финал като треньор на "лос бланкос".

„Много съм щастлив да бъда тук, не е за първи път и се надявам, че няма да е последният. Знам, че моите играчи ще дадат всичко", добави италианският специалист. 

"Не е случайно. Това е нещо специално, може да е историята, традицията, качеството на футболистите... Случвало се е толкова много пъти, че не е случайно", каза още Анчелоти.