0

Р ъководството на Челси вече търси нов мениджър на тима, като кандидатите за поста са между пет и седем. Това твърди британската и ирландска новинарска агенция Прес Асосиейшън.

"Сините" останаха без старши треньор в неделя, когато Греъм Потър бе уволнен, а функциите му до края на сезона ще изпълнява помощникът му Бруно Салтор.

Според ПА сред кандидатите е доскорошният мениджър на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман, но италианецът Роберт де Дзерби, който замени Греъм Потър в Брайтън малко след началото на настоящия сезон, не е сред тях.

Бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино, старши треньорът на Айнтрахт Франкфурт Оливер Гласнер, както и Рубен Аморим от Спортинг Лисабон са сред вариантите, които обсъжда ръководството на Челси.

Бившите националния селекционери на Испания и Бразилия - Луис Енрике и Тите, както и бившият мениджър на Челси Антонио Конте също са сред спряганите имена за вакантния пост, макар че ПА не може да потвърди тази информация.

Томас Тухел, който бе изгонен от "Стамфорд Бридж", не препоръча на своя сънародник Юлиан Нагелсман горещия стол в лондонския клуб. Вчера сегашният треньор на Байерн беше попитан дали би посъветвал предшественика си начело на баварците да отиде в Челси. 49-годишният Тухел  първоначално отговори уклончиво ("Това няма да се случи"), но след това изброи доста негативи на "сините".

По думите му в Челси са се "променили и са се променили значително", откакто бяха поети от американските инвеститори Тод Бойли и Бедад Егбали преди година. В продължение на 20 месеца преди това Тухел наистина се радваше да работи там и си намери приятели за цял живот. Но този Челси вече го няма: „Няма нужда да давам съвети на Юлиан, защото клубът е различен от този, който намерих", заключи Тухел.