0

„Запомнете това име“ – това клише може и да е изтъркано, но важи с пълна сила за Кевин Паредес. Новата американска звезда на Волфсбург се ражда във Вирджиния, в семейството на емигранти от Доминиканската Република. Той е юноша на ДС Юнайтед, но първите си стъпки при мъжете прави прави в Лудун Юнайтед – клуб от втората ниво на футболната пирамида в САЩ през 2019-20. Малко след това подписа професионален договор с ДС едва 16-годишна възраст, преди да дебютира в елитната Мейджър лиг през 2020 г. Следващия сезон вече е титуляр в първия отбор, отбелязвайки 3 гола в 24 мача в MLS.

По това време непознат номер звъни на Паредес и той вдига притеснено. Отсреща е националният селекционер на САЩ Грег Берхалтер. „Просто обсъждахме позиции и той каза, че ме вижда като ляв халф-бек в бъдещите си планове. Бях наистина изненадан. Казах си - „Хей, аз съм нападател! Но ако това е позицията, където ще получа минути, няма проблем. Ще играя там“, разкрива Паредес.

Той признава, че е получил допълнителна доза вдъхновение сот изпълненията на Алфонсо Дейвис за Ванкувър Уайткепс преди преминаването му в Байерн през 2018 г. „Невероятен е. Тогава играеше като атакуващ играч, а сега в Байерн е защитник. Може би и моята роля ще е такава“, коментира днес Паредес, който е вече е играч на Волфсбург.