0

З вездата на Лудгорец Кирил Десподов бе специален гост в десетото издание на подкаста на „Мач Телеграф“. Той се включи от Разград и говори не само за предстоящия мач с Бетис от Лига Европа, а се върна и на историческата победа над Рома. Футболист номер 1 на България коментира и битката за титлата в родната Първа лига.


- Киро, какво очаквате от мача с Бетис. Доста сериозно препятствие ви очаква на „Бенито Виямарин“?

- Очакваме много тежък двубой. Всички знаем колко добър отбор са Бетис. Те обаче също имат слаби страни и вече ги разузнаваме. Много е важно да се възползваме от слабостите на испанците.

- Какви подробности знаете за Бетис?

- Имат загуба само от Реал Мадрид от началото на сезона. Представят се добре в първенството, а и в Европа. Имат страхотни фенове, подкрепят ги много. Силен тим са, дисциплинирани и играят като отбор.

- Как изживяхте победата над Рома и още ли са будни емоциите от този исторически успех?

- Успехът над Рома си го изживяхме. Това беше голяма победа за Лудогорец, а и за българския футбол. Все пак Лудогорец е български клуб, който победи италиански гранд.

- Първото място в групата на Лига Европа ли е вашата цел след това силно начало?

- За нас винаги първото място е цел. Не само в Европа, в България също, а и във всеки турнир, в който играем. Всичко е възможно, но да не подценяваме никого.

- На какво се дължи силното ти представяне в последния месец. Изработи цели 13 гола в този период, вкарвайки 8 попадения и давайки 5 асистенции?

- Много труд, работа, дисциплина, психика и мотивация.

- Няма как да не те питаме и за българското първенство. Кои са най-сериозните съперници на Лудогорец в битката за титлата?

- Бих отличил няколко отбора. ЦСКА 1948 вървят много добре. Левски ще са ни основен конкурент, силен отбор с добър треньор и страхотни фенове. ЦСКА София също вървят добре, 6 победи имат. Не се отпускаме изобщо.

- Къде виждаш Лудогорец в края на сезона?

- Логично очаквам да сме на първо място в края на сезона. А през февруари и март 2023 г. да сме все още в Лига Европа.