0

Л есната победа на Ливърпул в Лига Европа над Спарта Прага позволи на мърсисайдци да съхранят сили за четвъртфинала за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед този уикенд. Това призна мениджърът на отбора Юрген Клоп. "Червените" спечелиха с 5:1 като гост преди седмица, а на реванша снощи поведоха с 4:0 след 14 минути, като победиха с 6:1 и се класираха напред с общ резултат 11:2.

"Поведохме с 4:0 и в този момент е нормално да намалим оборотите. Нямаше да пусна Андрю Робъртсън като централен халф, ако е 0:0 или губим с 0:2“, заяви Клоп на пресконференция преди дербито в неделя.

"Наистина е странно, не можеш да повярваш, че водиш с 4:1 на полувремето и с общ резултат 9:2, така че дори и най-големият песимист не би си помислил, че няма да се класираме за следващия кръг", добави германският специалист.

Ибрахима Конате пропусна мача в четвъртък и равенството с Манчестър Сити миналия уикенд поради контузия в бедрото, а Клоп ще изчака и утрешната тренировка, като се надява защитникът да се възстанови навреме. Боби Кларк напусна с контузия рещу Спарта, но Клоп очаква халфът да е на линия срещу Юнайтед и е много доволен от прогреса на Мохамед Салах след скорошното му завръщане от контузия. Краля на Египет вкара в четвъртък в първия си мач като титуляр за клуба, откакто се завърна контузен от Купата на африканските нации през януари, и сега се изправя срещу любимия си опонент, с 12 гола в 13 мача срещу Юнайтед.

"Мо определено е готов. За колко гола асистира снощи? Изключително. Странна игра през второто полувреме, исках да го извадя, но не беше възможно поради ситуацията на Боби. Мо е чиста класа", каза още Клоп.