0

М ениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи доста любопитно сравнение между Интер и последния съперник на „червените“ във Висшата лига – Бърнли. Мърсисайдци спечелиха гостуването си на „Търф Мур“ с 1:0, въпреки че домакините бяха агресивни, а метеорологичните условия изключително неблагоприятни. „Разликата между Бърнли и Интер е огромна в някои аспекти, но в други не чак толкова. Ако доминираме, те ще бъдат доста прибрани. Сигурен съм, че поне няма да бъде толкова ветровито и дъждовно, което може да направи разликата“, заяви германският специалист. 

„Интер е отбор от световна класа със страхотни футболисти и треньор. Те са солидни като скала, но има и креативни играчи. Това е Шампионската лига все пак. Трябва ни възможно най-доброто представяне“, допълни Клоп.
Наставникът призна, че капитанът Джордън Хендерсън е добре след удара в коляното срещу Бърнли и приветства завръщането на Садио Мане в състава след Купата на Африка. „Хендо имаше по-лека тренировка, но като цяло е добре и няма нищо притеснително. Радвам се, че Садио отново е на линия, защото така имаме повече опции в атака. Двамата с Мо не пият алкохол и се възстановяват невероятно бързо“, обяви 54-годишният мениджър. 

Той също така каза, че няма търпение да срещне Иван Перишич, с когото спечелиха дубъл в Борусия Дортмунд през 2012 година. „Работихме заедно в Дортмунд и спечелихме титлата и купата, така че очаквам най-много него да видя. Иначе това, че Барела е наказан, не е чак толкова лошо за нас. Той е много добър футболист и притежава всичко необходимо за един халф – агресивен, технически издържан и може да бяга по цял ден. Мисля, че Артуро Видал ще бъде неговият заместник“, заключи Клоп.