0

Л ивърпул спечели Купата на лигата след инфарктна победа над Челси с 1:0, като във финала Юрген Клоп като истински вълшебник извади куп козове от ръкава. Става въпрос за младоците, които получиха своето бойно кръщене, а в сряда те победиха и Саутхемптън за ФА Къп. "Мач Телеграф" ви представя кои са новите момчета на Клоп?

Боби КЛАРК
(р. 7 февруари 2005 г.)

Боби е син на бившия халф на Нюкасъл, Съндърланд и Фулъм Лий Кларк. Той е атакуващ халф, но също така може и да води атаката. Дебютира за „червените“ при победата с 9:0 над Борнемут през август 2022 година, след като няколко месеца по-рано бе привлечен от Нюкасъл. Този мач си остана и единственият за него през миналата компания, но той търпеливо чакаше своя шанс и през този сезон има вече 4 срещи като резерва във Висшата лига, като игра за двете домашни купи.
Той владее много добре топката, креативен е в последната третина. До този момент във Висша лига има 23 изработени добри положения, като само Джейми Донли от Тотнъм с 29 е пред него. Кларк е и в Топ 10 по финтове (43), но само 12 от тях са били успешни.

Джеймс МАККОНЪЛ
(р. 13 септември 2004 г)

Макконъл е вътрешен халф, който бе взет от Съндърланд през 2019 година. Дебютира за първия тим срещу Тулуза в Лига Европа при победата с 5:1 на „Анфийлд“ през октомври, а две седмици по-късно игра при успеха с 3:0 над Брентфорд. Предпочита да играе като изтеглен назад халф, който разпределя чудесно топката, има много добра техника и е способен да печели единоборства.

Джейдън ДАНС
(р. 16 януари 2006 г._

Джейдън е син на Нийл Данс, който е продукт на школата на Ливърпул и е играл за Кристъл Палас, Лестър и Бирмингам в своята 23-годишна кариера, а в момента е помощник треньор в Транмиър. Джейдън досега е бил само в школата на Ливърпул и в отдаден докрай на „червените“ и това се видя след финала срещу Челси, когато запя You’ll Never Walk Alone. Той е атакуващо настроен халф, който има отличен нюх към гола. Като 15-годишен е страдал от специфичното заболяване на Озгуд-Шлатер заради бързия растеж на тялото. Показа потенциала си с двата гола срещу Саутхемптън в сряда.

Джарел КУАНСА
(р. 29 януари 2003 г.)

През миналия сезон Куанса игра под наем в Бристол Роувърс в Лига 1 и малцина очакваха, че той има бъдеще на „Анфийлд“. Джарел е от 5-годишен в школата на Ливърпул и дебютира за първия тим през миналия август срещу Нюкасъл, когато „червените“ губеха в резултата с 0:1 и бяха без изгонения Ван Дайк, но спечелиха с 2:1. Вече има 16 мача във всички турнири и макар че е защитник, има 3 асистенции и 1 гол.

Конър БРАДЛИ
(р. 9 юли 2003 г.)

Заради бързия му възход мнозина смятат, че мястото на Брадли не е в този списък, защото той вече е утвърдено име. Брадли дойде в Ливърпул през лятото на 2021 година от Северна Ирландия и дебютира два месеца по-късно в мач за Купата на лигата. След това изкара един сезон под наем в Болтън в Лига 1 и бе избран за играч №1 от феновете. През тази кампания получи своя шанс заради контузиите на Трент Алекзандър-Арнолд и го сграбчи с двете ръце. Вкара първия си гол при победата над Челси с 4:1 и е на път да се превърне в отличен отборен играч за Клоп.

Трейморис НьОНИ
(р. 30 юни 2007 г.)

Трей бе неизползвана резерва във финала срещу Челси в неделя, но в сряда дебютира срещу Саутхемптън. Ньони бе привлечен от Лестър и вече е звезда в юношеските тимове на Ливърпул. Ньони притежава отлична техника и много точни пасове. 

Люис КУМАС
(р. 19 септември 2005 г.)

Още един син на бивш футболист от Висшата лига – Джейсъм Кумас, който мина през Уигън и Кардиф. Люис започва да тренира в Транмиър, където неговият баща игра преди 8 години. След като на няколко пъти попадаше на пейката в мачовете от Лига Европа, дебютира с гол за първия тим в сряда срещу Саутхемптън. Може да играе като крило и нападател, като има седем гола в Премиершип 2 за сезона за едва 627 минути игра.

Кейд ГОРДЪН
(р. 5 октомври 2004 г.)

Гордън дойде от Дарби преди 3 години за 1 милион паунда и дебютира почти веднага в мача срещу Карабао Къп срещу Норич. През януари 2022 година се разписа срещу Шрюзбъри и така стана вторият най-млад голмайстор на Ливърпул за ФА Къп. Малко след това дебютира и във Висшата лига, но серии от контузии забавиха неговото развитие.