0

С тарши треньорът на швейцарския Йънг Бойс Рафаел Вики заяви, че ще трябва да говори с Мохамед Али Камара, след като научи, че капитанът на тима му е поискал фланелката на нападателя на Манчестър Сити Ерлинг Холанд още на почивката на двубоя от Шампионската лига. 

Смущаваща изглежда настройката на добре платен професионален футболист, който при 0:2 за противниците мисли как да докопа фланелка на голаджията на съперника. При това точно от играча, когото трябва да пази и който вече беше шибнал един гол до почивката.

Английският отбор победи с 3:0 при домакинството си и вече си осигури място във фазата на преките елиминации, като именно Халанд се оказа доста неучтив към пазача си Камара и забоде още един гол в 51-ата мин.

"Не съм видял ситуацията, това е новина за мен и съм малко изненадан в момента", заяви Вики след мача, когато научи за случилото се.

"От друга страна, не мисля, че това има нещо общо с мача или представянето ни, но вероятно ще трябва да поговоря с него и да видя какво мисли той. Може Ерлинг да го е помолил за размяна, не знам", добави Рафаел Вики.

Футболистът на Йънг Бойс бе забелязан да се приближава към Халанд, който вече бе отбелязал един от двата си гола до този момент, докато влизаха в съблекалните и двамата размениха фланелките си.

Не е необичайно футболисти да разменят екипите си в края на мача, както направиха много от играчите на Сити и Йънг Бойс на стадион "Етихад", но размяна на почивката е рядкост и често предизвиква гнева на феновете, които го смятат за неуместно в течение на срещата.

Бившият футболист на Манчестър Сити Кийт Кърл коментира пред телевизия Sky Sports, че той е щял да побеснее като треньор.

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола заяви, че размяната не го притеснява.

"Не знам за това. Спечелихме с 3:0“, тегли чертата Пеп.

Източник: БТА