0

Б отев Враца и Крумовград направиха 0:0 в мач от 28-ия кръг на елита. Така домакините продължават да се борят със зъби и нокти за своето оцеляване, докато Крумовград запази мястото си в Топ 6. 

В 15-ата минута се стигна до първия точен удар в мача. Крумовград изпълни корнер и Матей Шимич стреля с глава, но право в ръцете на Федерико Бариос. Малко след това врачани стигнаха до положение пред вратата на Янко Георгиев. Мирослав Маринов бе намерен в наказателното поле, но стреля неточно. В 18-ата минута гостите отново създадоха опасност след статично положение. Клайдер Машедо достигна първи до топката и отклони с глава. Ударът му обаче премина покрай дясната греда. В 32-ата минута  Браян Мендоса отправи мощен удар, който обаче бе в обсега на Георгиев, a стражът успя да боксира.

В 55-ата минута Патрик Луан засече центриране, след като изпревари бранител на Ботев Враца. Луан обаче не успя да насочи удара си и Бариос улови. Две минути след това Смоленски изпълни пряк свободен удар. Изстрелът му бе блокиран от защитник на гостите. Топката попадна в Мирослав Маринов, който от малък удар не успя да преодолее Георгиев. В 65-ата минута Патрик Луан проби по десния фланг и намери Димитър Тонев. Той навлезе в пеналтерията и стреля, но Бариос показа отличен рефлекс и изби в корнер. По този начин колумбиецът спаси своя тим от загуба.