0

М анчестър Сити и Реал Мадрид ще бъдат без някои от най-важните си играчи за първия полуфинал от Шампионската лига помежду си. За гостите от Испания до последно под въпрос ще бъдат Давид Алаба и Каземиро. Първият вкара преди седмица на Осасуна, но напусна контузен. Каземиро пък не е играл от реванша с Челси на „Сантяго Бернабеу“. Двамата пътуваха с отбора за Манчестър, но не тренираха пълноценно и едва ли ще започнат мача.

На свой ред Хосеп Гуардиола има сериозни кадрови проблеми. Жоао Кансело е наказан за срещата, докато Кайл Уокър и Джон Стоунс са под сериозна въпросителна.

„Кайл не тренира последните 10 дни, Джон от мача с Брайтън. Не знам какво ще стане. Ще видим как се чувстват и ще вземем решение“, каза испанският мениджър. Той най-вероятно ще заложи на Нейтън Аке вляво на защитата вместо Кансело и на някои измежду Фернандиньо и Зинченко в дясната част на защитното каре.

„Ако сравняваме историята на двата клуба, нямаме шанс. Реал много пъти е бил в този етап от турнира, ние за втори пореден сме на полуфиналите. Това е невероятен тест за нас, изпитваме огромно уважение към съперника, но ще опитаме да достигнем до финала. Трябва да изиграем два изключителни мача, но знам, че сме способни“, допълни още Гуардиола. „Ще трябва да се защитаваме много добре, защото Бензема бележи много голове, той е голяма опасност“, обясни специалистът.