0

И стински крах претърпяха българските отбори в реваншите на третия предварителен кръг на Лига на конференциите. ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив претърпяха поражения като гости, въпреки че бяха взели първите си срещи с по 2:1.

„Червените“ бяха на 43 секунди от продължаване към плейофите, след като повече от 75 минути в играха с човек по-малко заради червен картон на Стив Фуртадо.

В редовното време българският отбор загуби драматично с 0:1 след попадение, реализирано дълбоко в допълнителното време от Дерик Лукарсен, с което вкара мача в продължения. В тях Жажа и Андерсон матираха ЦСКА 1948, а Реян Даскалов си вкара автогол.

Ботев Пловдив също приключи с участието си в евротурнирите, след като загуби с 0:2 реванша срещу Зрински Мостар и отпада с общ резултат 2:3.

Вратарят на "жълто-черните" Ханс Кристиан Бернат спаси дузпа, изпълнена от Франо Млинар в 22-ата минута, която бе отсъдена за нарушение на стража на Ботев Пд. Зрински поведе в резултата в 39-ата минута, когато след центриране на Керим Мемия, Нардин Мулахусейнович вкара с глава! Две минути по-късно Антоан Конте бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Матия Малекинушич. Седем минути преди края на редовното време на мача Зрински реализира втори гол след пробив по лявото крило на Марио Чуже, завършил с пас по трева към Томислав Киш, който се разписа с удар в долния десен ъгъл. 

По този Ботев Пловдив приключи с участието си в Европа, където отстрани Марибор, но след загуби от Панатинайкос и Марибор е аут от евротурнирите.