0

С амо за 3 дни през януари след като се яви пред съдията в Барселона на 20-ти бившият футболист на Барса и на Бразилия Дани Алвес е загубил 3 от личните си спонсори. Фирмите са спрели да му плащат пари за имидж права и реклама, които осигурявали на бразилеца до 50 000 евро на тримесечие.

Компаниите – застраховател, мултинационална фирма и букмейкър, избягаха като дявол от тамян от футболиста, обвинен за изнасилването на посетителка в нощен клуб в Барселона.

Той е зад решетките без право на гаранция, тъй като прокуратурата се опасява да не се скрие в Бразилия, с която Испания има споразумение само за ограничена екстрадиция. 

Адвокатите му изтъкнаха в молба за освобождаването му, че той вече няма „икономическия мускул на редовни доходи“, който имаше когато се яви пред съдията на 20 януари.

След това, освен че клубът му от Мексико Пумас скъса договора си с него, а после изиска от него 5 млн. долара компенсация, на 23 януари спортният букмейкър IxPartner спря да му плаща като посланик на марката, на следващия ден – 24 януари, от Алвес побърза да се откаже и компанията за финансови услуги и застраховки в Бразилия Hygia Saude, а на 25-ти и марката за дрехи Ethika също е хвърлила в кошчето договора за спонсорство с играча.

Според адвокатите на Дани Алвес и други компании ще го изоставят, както вече стори досегашният му спонсор Adidas, който не поднови договора си с него, изтекъл на 18 януари.

Защитниците на Алвес изтъкват пред съда, че няма риск от бягството на клиента им, и искат временното му освобождаване с предаване на паспорта, с поставяне на телематична гривна и плащане на гаранция и периодично явяване пред съда.

Вземането на решението дали да бъде освободен Дани Алвес може да отнеме няколко седмици.

Няма прошка: $5 млн. от затворения Алвес иска клубът му