0

П СЖ смаза с 5:0 Клермон като гост в първия си мач от новия сезон. Срещата бе и шампионатен дебют за новия наставник на парижани - Кристоф Галтие. Но под светлината на прожекторите попаднаха Лео Меси и Неймар, които блеснаха! Третата голяма звезда Килиан Мбапе не игра заради контузия.

В 9-ата минута Неймар овладя топката на границата на наказателното поле и с хубав изстрел в долния десен ъгъл на вратата откри. Страхотна контраатака на ПСЖ в 26-ата минута се превърна в гол. Парижани отнеха топката в собстевната си половина и след бързо разиграване Неймар намери Хакими, който с кинжален удар удвои. Седем минути преди края на частта Неймар записа и втората си асистенция. Бразилецът центрира от фал, а неговият сънародник Маркиньос се извиси и с глава направи 3:0.

Поредната контраатака на ПСЖ завърши с гол в 81-ата минута. Столичани отнеха в собствената си половина и с 2-3 паса стигнаха до вратата на Клермон, където Неймар поднесе топката на Меси, а аржентинецът просто я насочи във вратата на домакините.

Четири минути след попадението си Лионел Меси намери за втори път мрежата на Клермон. Аржентинецът получи пас от дълбочина от своя сънародник Леандро Паредес и с акробатично изпълнение с гръб към вратата направи резултата 5:0.