0

Л естър и Лийдс изпаднаха от Висшата лига, а Евертън успя да се спаси в последния 38-и кръг на английското първенство. Тотнъм не успя да се класира за европейските клубни турнири, въпреки че победи с 4:1 като гост Лийдс, тъй като Астън Вила в същото време се наложи с 2:1 при домакинството на Брайтън. Така бирмингамският отбор се класира за Лигата на конференциите.

Евертън постигна скъпоценна победа с 1:0 при домакинството си на Борнемут. Единствения гол в двубоя падна в 57-ата минута. Абдулай Дукуре с много хубав удар от дъгата на наказателното поле вкара топката във вратата на Травърс.

Лестър спечели с 2:1 домакинството на Уест Хем, но това не се оказа достатъчно за „лисиците“. Харви Барнс изведе Лестър напред в резултата в 34-ата минута. Вут Фаес удвои преднината на „лисиците“ в 62-ата минута. Пабло Форналс отбеляза почетното попадение за „чуковете“ в 79-ата минута.

Въпреки победата Лестър завърши на осемнадесета позиция с 34 точки. 

Тотнъм спечели с 4:1 гостуването на Лийдс, който изпадна от Висшата лига. Хари Кейн откри резултата във 2-ата минута, а Педро Поро удвои преднината на „шпорите“ в 47-ата минута. Джак Харисън намали пасива на Лийдс в 67-ата минута. Хари Кейн отбеляза своя втори гол в двубоя в 69-ата минута, когато Тотнъм поведе с 3:1. Лукас Моура вкара последния си гол с екипа на Тотнъм дълбоко в добавеното време на мача, оформяйки крайния резултата в срещата – 4:1.

Челси и Нюкасъл завършиха 1:1 в мач от последния кръг, който се игра на „Стамфорд Бридж“.
Нюкасъл поведе с 1:0 в 9-ата минута с гол на Антъни Гордън. Челси успя да изравни резултата в 28-ата минута след карамбол в наказателното поле на Нюкасъл, при който Киърън Трипиър си отбеляза автогол.