0

Л ивърпул взе достатъчно добър аванс от 3:1 като гост в първия 1/4-финал от Шампионската лига срещу Бенфика, с който е почти сигурен полуфиналист. 

В 87-ата мин. Луис Диас литна вратаря и вкара 3:1 с левачката в опразнената врата, за да възстанови преднината от 2 гола на „червените“ от „Анфийлд“, играли в жълто на „Луш“. 

Ибрахима Конате се изстреля най-високо в 17-ата мин., за да закове с глава 0:1 след кортер. Садио Мане добави още един в 34-ата и съвсем покруси португалската публика.

Феновете на Бенфика все пак вдигнаха децибелите в 49-ата, когато новата местна звезда Дарвин Нунес наказа грешка на Конате и намали 1:2. 

Накрая колумбиецът Диас, привлечен от Порто, мушна третото попадение, за успокоение на отбора, феновете и мениджъра Клоп. 

Сега германецът вече взема на мушката Манчестър Сити за предстоящия в неделя решаващ сблъсък за титлата във Висшата лига, където само точка дели „гражданите“ от Ливърпул. 

Реваншът с Бенфика на 13 април пък ще бъде последван от нов мач срещу Манчестър Сити 6 дни по-късно на "Уембли" - полуфинал за ФА Къп.