0

М ениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изживя последните минути от първия 1/4-финал в ШЛ срещу Атлетико Мадрид като един от играчите на терена, преди да отпразнува с гневен жест победата с 1:0 над „дюшекчиите“. В 70-ата мин. Влезлият малко преди това Фил Фоудън промуши безценен пас през опълченската защита на Атлетико, а изведеният на чиста позиция Кевин де Бройне свърши останалото като прокара топката край десния крак на Облак в незащитения долен ляв ъгъл за 1:0.

Гуардиола подскочи, после вдигна победоносно ръце и сподели мига с трибуните, след което хвана отворена бутилка вода и я трясна в тревата, за да се разтовари от напрежението в напечения мач.

Атлетико продължи да се бори както най-добре умее – групирано, провокативно, а в последните минути нещата още повече загрубяха, така че се наложи и Гуардиола да влиза на терена.

Течеше 83-ата мин., Грийлиш лежеше на тревата и в този момент аржентинецът Анхел Кореа грозно и умишлено го нацели с топка в лицето – точно пред зоната на Гуардиола. Към Кореа тръгнаха неколцина от Сити, а Пеп бе сред първите, които го обвиниха за подлата провокация, напълно в стила на Атлетико на Симеоне.

Гуардиола му каза какво мисли за действията му, по-късно отиде да успокои Грийлиш, за да го предпази от изгонване, каквато бе целта на гостите. Върсалко и Савич продължиха да посягат към англичанина с надеждата той да се хване и да му изработят червен картон, но англичанинът вече се бе овладял.

Накрая Симеоне спринтира към съблекалнята, Гуардиола също не държеше да му стисне ръката, той пък тръгна към играчите си на терена.

Реваншът на 13 април в Мадрид се очертава напечен, Манчестър Сити се надяват, че принудените да атакуват домакини ще отворят повече пространства към вратата си. Защото в Манчестър опълченската им игра се изрази в следните многозначителни данни: 29% владеене на топката, 0 удари към вратата на Едерсон (срещу 15 за Сити), 0 корнери (9 за домакините).