0

Ж озе Моуриньо ще подпише за треньор на истанбулския колос Фенербахче до 2026 г., съобщи „Скай Спортс“.

Легендарният португалец е без работа откакто бе освободен от Рома през януари. Целта му е с „фенерите“ да спечели турската Суперлига, която все бяга на отбора от 10 години.

Специалния ще смени на скамейката Исмаил Картал.

След като беше треньор на Униао Лейрия, Бенфика, Порто, Интер, Реал Мадрид, Челси (два пъти), Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Рома в европейския елит, в кариера, в която спечели 26 титли, Моуриньо тръгва на изток за ново вълнуващо приключение.

Страстните фенове на Фенербахче изживяха ново разочарование този сезон, след като с 99 точки останаха отново втори зад Галатасарай (102 т.). В състава се открояват имена като Тадич, Джеко, Батшуай, Фред, Ливакович, подготвя се мащабна шампионска селекция за "фенерите", които Жозе ще опита да вкара в групите на Шампионската лига, в която влизат във втория кръг.

А спечелването на първенството е най-важната задача на португалеца в първия сезон след десетилетие на суша за отбор, който за 10 години е спечелил само една купа (2023 г.) и който е втори през последните три сезона. Твърде малко за клуб, който е най-успешният в турския футбол с 28 титли (градските "врагове" Галатасарай и Бешикташ са съответно с по 25 и 21).