0

Л ионел Меси вкара два гола, а Аржентина спечели с 3:0 срещу Ямайка в контрола и увеличи серията си без загуба на 35 мача. Поредицата обхваща период от три години, който почти стигна и до световното първенство по футбол в Катар.

Хулиан Алварес изведе аржентинците напред в резултата в 13-ата минута. Меси пък влезе в игра в 55-ата и увеличи головата си сметка за националния отбор до 90 попадения в общо 164 мача.

7-кратният носител на приза "Златна топка", който преди три месеца навърши 35 години, вкара с удар от около 20 метра в 86-ата минута след размяна на пасове с Джовани Ло Селсо. 

Три минути по-късно той се разписа и от пряк свободен удар, след като бе съборен от Адриан Мариапа извън наказателното поле. 

Меси бе център на вниманието след появата си на терена на "Ред Бул Арена" в Ню Джърси. На два пъти привърженици опитаха да стигнат до мегазвездата на международния футбол, но и в двата случая бяха блокирани от догонващите ги охранители. Един от тях, гол до кръста, си носеше фулмастер, но точно когато Лео започна да се разписва върху гърба му, връхлетяха охранителите и едва не пометоха в устрема си и аржентинеца. В друг случай пък поваленият в положение "туш" фен не се отказа и опита да снима отблизо застаналия над него Меси.

Меси е с четири гола за Аржентина в последните два мача, които са подгряващи за отбора преди световното първенство в Катар.

След победата с 3:0 над Ямайка президентът на Аржентинската футболна асоциация Клаудио Тапия обяви, че Лионел Скалони ще остане селекционер на националния отбор на Аржентина до Световното първенство по футбол през 2026 година. 

Действащият контракт на селекционера е до 31 декември тази година.

"Продължаваме да залагаме на проекта за успешен национален отбор", каза Тапия.

44-годишният Скалони замени Хорхе Сампаоли на поста след загубата на Аржентина от Франция на осминафиналите на Световното първенство през 2018 година. Аржентина спечели Копа Америка 2021 и стигна до първата си голяма титла след Копа Америка през 1993-а. Тимът е в поредица от 35 мача без загуба след поражението от Бразилия на Копа Америка на 2 юли 2019 година.