0

Н ай-горещата нова звезда на Мейджър Лийг Сокър вече се отплаща на Интер Маями.

Очакванията са Лионел Меси да удвои цената на клуба през следващите 12 месеца, разкри неговият управляващ собственик Хорхе Мас пред CNBC.

Според бизнесмена тя може да достигне между 1,3 и 1,5 милиарда долара през следващата година. В момента „Форбс“ определя тима от Маями като 11-ия най-ценен отбор в американската лига, струващ 600 милиона долара.

„Когато влязохме в проекта на Интер Маями, ние наистина го направихме с желанието да бъдем водещата платформа за футбол в Съединените щати“, каза Мас.

Той добави, че процесът на довеждане на аржентинеца в Маями е започнал през 2019 г., когато той и съсобственикът на клуба Дейвид Бекъм отлетяха за Барселона, за да се срещнат с бащата на Лео.

„Един футболист наистина има възможност да промени спорта и мисля, че това е възможността, която Меси има пред себе си“, сподели Мас.

Той вече вижда „ефекта Меси“ във всички търговски аспекти и разкри, че световният шампион може да постави рекорд за най-много продадени фланелки за играч, който се присъединява към нов отбор във всеки спорт след 24 часа. Цените на билетите за дебюта на Меси срещу мексиканския Крус Асул за Купата на лигата в събота пък са средно по 1300 долара.

„Мисля, че е задължение на мен и другите собственици на клубове да се възползваме от момента, за издигнем МЛС през следващите години до ниво, на което може да се конкурираме с Висшата лига “, допълни въодушевеният Мас.