0

"Знаем, че ни така тежък мач на изкуствен терен. Аз вярвам на момчетата, че можем да се върнем от там с точка или точки", обяви техническият директор на Лудогорец Козмин Моци преди отпътуването за Хелзинки, Финландия, където утре "орлите" ще се изправят в решаващ двубой от Група С на Лига Европа срещу местния ХИТ.

"Според мен загубата от Локомотив София дойде в точния момент. Малко да се събудим. Не направихме добър мач, но да не забравяме, че играхме близо 80 минути с човек по-малко. Пак казвам - имам доверие от тези момчета и съм сигурен, че ще се върнем с добър резултат от Хелзинки", продължи той.

"ХИК са добър отбор. Шампиони са от доста години. Те познават терена, а ние отиваме там и не знаем какво ни чака. Играхме във Вилнюс на такъв терен и можем да кажем, че не сме се справили много добре. В края на срещата се класирахме за групите, но като мач беше много тежко", каза още румънецът.

"Не трябва да се връщаме назад.  Не е приятно когато губиш. На нас, особено в българското първенство, рядко ни се случва. Понякога е хубаво да се събудиш и да усетиш, че конкуренцията ти диша във врата. Според мен ще ни подейства положително",  допълни пък звездата на тима Кирил Десподов.

"Теренът е изкуствен. Те играят постоянно на такъв, а ние рядко. Това ще е от голямо значение. Със сигурност ХИК е доста дисциплиниран в защита, добре пренася топката в нападение. Имат силни футболисти и ни очаква тежък двубой. И те имат здрави футболисти, ние също", продължи крилото.