0

Т ами Ейбрахам прекъсна двумесечната си голова суша и вкара най-сетне за Рома срещу Сасуоло, но попадението му не стигна за победа и срещата от 14-ия кръг на Серия А завърши 1:1. В другата ранна битка от програмата в Калчото Лече изненадващо се наложи над Аталанта с 2:1 и се измъкна от зоната на изпадащите.

Ейбрахам откри резултата на Чита ди Триколоре в Реджо Емилия десет минути преди края, но само след още пет Андреа Пинамонти осигури точката за „неровердите“.

Големите заглавия в италианските вестници около този мач обаче касаят станалото в съблекалнята на Рома след хикса. 

Треньорът на „вълците“ Моуриньо се появи много ядосан пред камерите на DAZN, като обвини един от играчите си: „Отборът изигра добър мач, но бяха предадени от футболист, който нямаше професионално и коректно отношение към своите съотборници. Няма да казвам кой е, но ми хареса играта на 15 от 16-те, които излязоха на терена”.

Медиите се фокусираха около един заподозрян „предател“ - римският в. „Corriere dello Sport“ го обяви без никакво съмнение: това беше Рик Карсдорп. Крайният бранител вече беше замесен в спор по време на дербито предишния ден, когато беше заменен и отиде в съблекалнята, без да поздрави съотборниците си на пейката. 

Този път нидерландецът влезе като тактическа смяна в 65-ата мин. и се представи ужасно. Голът за 1:1, отбелязан от Пинамонти, дойде от неговия фланг, и Моуриньо, след последния съдийски сигнал, помоли целия треньорски щаб да напусне съблекалнята, за да говори само с неговите играчи, използвайки "много груби думи срещу играча". 

Колкото и да беше разочарован след резултата в столичното дерби с Лацио в предишния кръг, Жозе Моуриньо трябваше да добави в списъка с липсващите играчи към Пауло Дибала, Леонардо Спинацола и Джорджинио Вайналдум и Лоренцо Пелегрини. 

Аталанта определено се намира в лоша серия, след като претърпя трета загуба в последните си четири мача и днес от застрашения от изпадане Лече с 1:2. Ла Деа има 27 точки на 4-ата позиция, като и трите попадения паднаха преди почивката в рамките на 12 минути.

Домакините дръпнаха с точните изстрели на Федерико Баширото в 30-ата минута и Федерико ди Франческо в 38-ата. Даниел Сапата върна един гол само две минути по-късно, но през втората част нови голове не паднаха.