0

Г рандиозен скандал разтърси чешкия втородивизионен Варнсдорф.

Един от водещите играчи в отбора – Боян Джорджич, нападнал с нож треньора на вратарите на клуба. На мястото на инцидента веднага е повикана полиция, голмайсторът бил арестуван и прекарал нощта на вторник срещу сряда зад решетките.

И от клуба, и от полицията потвърдиха за инцидента. „Разследваме случилото се. Двамата мъже са се спречкали, опитали физическа саморазправа. Единият извадил нож, но не го е използвал“, уточниха органите на реда.

„Не искам да коментирам. Мога да кажа само едно. Ако информацията бъде потвърдена, за този играч бъдеще в клуба няма“, коментира шефът на Варнсдорф Властимил Габриел.


Медиите в Чехия пък са категорични, че случилото се на тренировъчното игрище може да сложи край на кариерата на Джорджич не само в клуба, но и изобщо. Преди да налети на треньора, сърбинът с босненски паспорт, изигра 9 мача и вкара 6 гола за Варнсдорф, с което привлече интереса на клубове от елита. Причината за избухването според медиите е, че бил изваден от състава за последните мачове на тима. Излял гнева си обаче не върху старши-треньора, а върху този на вратарите.