0

С тарши треньорът на Фенербахче Исмаил Картал призова за спокойствие и предпазливост преди срещата с Лудогорец от турнира Лига на конференциите . Срещата на стадион "Шукрю Сарачоглу" е в четвъртък, 26-и октомври, от 19.45 часа.

"Лудогорец е шампион в българското първенство през последните 10-12 години. Започнаха сезона малко зле тази година. Те са на трето място с мачове по-малко. Ако приемем, че ще спечелят тези мачове, те отново ще бъдат лидери. Не съм забравил, че допуснаха 7 гола от Нордселанд. Гледахме този мач, това не е реалното лице на българите. Никой не трябва да възприема Лудогорец като лош и слаб отбор. Ще се изправим срещу много добър отбор в четвъртък. Искаме да излезем от терена след края на срещата с пълен комплект от точки. Надявам се да използваме предимството на феновете“, обяви специалистът след победата на Фенербахче с 4:2 над Хатайспор в турското първенство. 

След нея „фенерите“ увеличиха сметката си на 9 победи от 9 мача и с пълен актив от 27 точки са на върха в класирането.

Същото е положението им и в група Н на Лига на конференциите, където са начело с пълен актив от 6 точки, докато Лудогорец е с 3.

Турският гранд влиза в седмицата след 17 поредни победи във всички турнири. Относно победната серия, Исмаил Картал каза: "Както казах и преди, ние мислим мач за мач с моя отбор. Този мач срещу Хатайспор вече приключи. През второто полувреме показахме лице, което изобщо не исках да виждам. Ще се поучим от това, ще работим върху това заедно с моите играчи. Ще увеличим интензивността си за мача с Лудогорец в четвъртък. След това идва срещата с Пендикспор за първенството. Фокусирани сме върху тези два мача“, каза още специалистът.

Относно здравословното състояние на вратаря Доминик Ливакович треньорът Исмаил Картал каза: "Все още нямаме окончателни резултати от лекаря. Но не мисля, че е нещо много сериозно. Мисля, че нашият медицински екип може да го поправи възможно най-скоро", пише БТА.