0

С тарши треньорът на Милан Стефано Пиоли вече мечтае да види тимът си да изминава целия път до края на тазгодишното издание на Шампионската лига. Милан се класира за четвъртфиналите след равенство 0:0 при гостуването на Тотнъм в реванша и победата с 1:0 в първия мач.

„Мисля, че се представихме добре. Поисках от отбора да играе с повече характер“, каза Пиоли пред Prime Video. 

„Не се предадохме и заслужаваме да продължим в следващия кръг. Трябва да вървим стъпка по стъпка. Първо беше важно да излезем от групата, а после да минем през осминафиналите. Сега очакваме четвъртфиналите.

Ясно е, че ще се изправим срещу силен отбор, но Тотнъм също беше такъв. Да мечтаеш е хубаво, помага ти да работиш по-добре“, добави наставникът на Милан.

„Росонерите“ не допуснаха попадение в четири поредни мача от Шампионската лига за първи път от периода между април и октомври 2006 година.

Колегата му от Тотнъм Антонио Конте вярва, че неговият тим е направил крачка напред през настоящия сезон, въпреки отпадането.

„Трябва да виждаме позитивното в ситуацията и това е, че направихме една стъпка напред. Играхме в Лигата на конференциите през миналия сезон и не успяхме да излезем от групата“, заяви Конте пред BT Sport. 

„Сега направихме крачка напред, но не е достатъчно. Ако искаме да сме конкурентоспособни, трябва да се борим“, добави италианският специалист.

„Не можем да отбележим вече в трети пореден двубой. Мачът бе балансиран, но ние можем да се справим доста по-добре в нападение. Говоря за целия отбор, а не само за атакуващите футболисти. Не мога да кажа нищо негативно за отдадеността на играчите. Те дадоха всичко от себе си от началото до края“, коментира Антонио Конте.

По повод бъдещето си италианецът заяви пред Amazon Prime: „Продължавам да работя, имам договор с Тотнъм. Уважавам този договор. В края на сезона заедно с клуба спокойно ще направим оценка на нещата.“