0

С лед като в Дубай Кристиано Роналдо получи (по традиция!) няколко награди в организираните от фирмата на агента Globe Soccer Awards, той оплю Златната топка и The Best на ФИФА, връчени на големия му съперник Лео Меси.

Компанията на агента му Жорже Мендеш създаде тези награди, от които Роналдо получава редовно лъвския пай. За 2023 г. му дадоха 3 – за най-много голове през годината, за любимец на публиката и за най-добър в Близкия изток. Самият Мендеш също се облажва - той е с приза за Агент №1 за годината в последните 10 издания.

В интервю за португалския в. „Рекорд“ 38-годишният нападател от Ал Насър увери, че вкарването на голове в Саудитска Арабия е също толкова трудно, колкото в Ла Лига или Серия А. „Голът си е гол: трудно е да се вкара гол в Саудитска Арабия, Италия, Испания или Португалия“, каза Кристиано за своите 54 попадения.

„В известен смисъл се чувствам още по-горд, че победих Халанд, Мбапе и Кейн“, казва той.

 "Знам, че все още имам голям потенциал и знам, че мога да вкарам много голове за Ал-Насър и за националния отбор. Така че това беше грандиозна година в личен план“, скромно продължи португалецът.

За да се стигне до въпроса: „Притеснява ли ви, че за Саудитска Арабия се говори като за по-малка  лига? Например Лионел Меси наскоро спечели The Best и игра почти цяла година в Съединените щати, които също нямат значимостта на европейския футбол..."

Кристиано Роналдо, който има 5 Златни топки срещу 8 на Меси, оспори обективността на анкетите на „Франс футбол“ и на ФИФА:. "Свикнал съм и знам как работят тези организации. Честно казано, не гледах церемонията по награждаването на The Best", отговаря португалецът за шоуто, на което не присъства и победителят Лео Меси.

Той подложи на съмнение призовете на аржентинеца: „Мисля, че по някакъв начин тези награди губят доверие. Трябва да анализирате целия сезон. Не искам да кажа, че Меси или Халанд, или дори Мбапе не са ги заслужили. Просто не вярвам в тези награди вече. И това не е защото спечелих в Globe Soccer. Но тук има факти, числа. И числата не лъжат."