0

К атарските собственици на ПСЖ направиха всичко по силите си, за да пречупят Килиан Мбапе, вкл. С изкусителни финансови оферти, само и само да не го изпуснат без пари след края на договора му на 30 юни.

Той не клекна, вече си е купил и къща в Мадрид, където се очаква да облече екипа на Реал, но ще трябва да стисне зъби още около месец, защото арабите опъват нервите му до последно.

"Блокирана заплата" е голямото заглавие на първа страница на "Екип" днес

 "Блокирана заплата" е голямото заглавие на първа страница на "Екип" днес
Екип

Френският в. „Екип“ гръмна днес, че ПСЖ не е изплатил още априлската заплата на звездата си, тъй като шефът Ал Келаифи още скърца със зъби заради напускането й.

Но усложненията тепърва предстоят: според L'Équipe парижкият отбор, освен че не е платил на футболиста заплатата му за април, му дължи бонус от 80 милиона евро, който е трябвало да бъде изплатен през февруари.

Френският вестник уточнява, че лично президентът Насер Ал Келаифи отговаря за всички операции. 

През август 2023 г., когато отказа да продължи договора си, Мбапе обеща да опрости тези 80 милиона бонуси за вярност, така че напускането му да не тежи на икономиката на ПСЖ.

Горделивият катарец, бесен и неспособен да приеме „не“ като отговор, реши да му плати тези 80 милиона през февруари, като пред L'Équipe от обкръжението му подметнаха, че Реал Мадрид трябва да плати, като бонус за трансфер, компенсация за неподновяване на контракта на футболиста.

Преди април и Мбапе, и ПСЖ уж си стиснаха ръцете за  приятелска раздяла, която да не навреди финансово на нито една от страните.

Междувременно, докато отношенията между футболиста и президента на ПСЖ са напълно прекъснати, без директна комуникация, адвокатите им чрез имейли договарят условията за напускането на футболиста. 

ПСЖ повтаря, че иска писмен ангажимент от най-добрия клубен голмайстор в историята, че ще опрости  80 милиона евро, докато обкръжението на играча изисква заплатата, която му се дължи.

От февруари, датата, на която беше потвърдено напускането на Мбапе, вечният голмайстор на ПСЖ е бил подложен на тормоз по указание на президента, според обкръжението на играча.

Той не игра в 11 от последните 21 мача от сезона, въпреки че беше титуляр във всички мачове от Шампионската лига. Напрегнатите преговори и играта на нерви продължават, от екипа на Мбапе очакват още удари под кръста от катарските собственици на ПСЖ, непривикнали някой да им откаже.