0

А нглийският първенец Манчестър Сити може да бъде изключен не само от Висшата лига, но и от турнирите ФА Къп, Купата на Лигата и Шампионска лига, дори и от Световното клубно първенство. Това твърди журналистът на The Telegraph - Бен Ръмсби.

„Процесът на века“ – така британските медии определиха делото заради 115-те обвинения срещу „гражданите”, като то вече стартира по-рано в понеделник. Сега The Telegraph пояснява, че мнозина от конкурентите на Сити в английския елит смятат, че единствено отнемане на точки от актива на клуба няма да е достатъчно, ако бъде установено, че има системни нарушения на финансовите правила. Отстраняването от Премиершип би удовлетворило тези, изискващи строги мерки, но би внесло хаос в английския футбол, ако тимът на Гуардиола продължи участието си във ФА Къп, Купата на Лигата и Шампионската лига.

Според The Telegraph правилата на националните турнири увеличават вероятността английският хегемон да бъде отстранен и от тях. Член 23 от правилника на ФА Къп гласи, че „ако клубът е допуснат до турнира, но после е изключен от своята лига, управата на ФА може да го отстрани от състезанието“. По правилата на Купата на Лигата, Манчестър Сити трябва да участва в една от четирите най-високи дивизии в Англия.