0

М ениджърът Юрген Клоп не прие добре опит за майтап на служителя на "Амазон Прайм" Маркъс Бъкланд след победата с 2:0 в Шефилд над Юнайтед.

Бъкланд реши да се направи на интересен за деня и часа на следващия мач на „червените“, които излизат срещу Кристъл Палас в събота от 12:30 ч. английско време. Това е по-малко от 72 часа след снощния мач с Шефилд Юнайтед.

В интервю Бъкланд попита Клоп за мнението му за следващия мач, който е насрочен "за любимото му време за футбол".

Германецът реагира остро: "Смело е да се шегувате с това. Не знам в колко ще се приберем тази вечер (б.пр.- снощи). Може би към 1 или 2 часа през нощта. 

Ще имаме две тренировки и после пак трябва да играем. Имаме ли време за възстановяване? Кристъл Палас също играе тази вечер. Редно ли е това?".

"Виждам, че и вие не разбирате защо това се случва, а си изкарвате хляба във футбола. Защо тогава ме питате? Ако се шегувате с подобно нещо, значи сте невеж".

Бъкланд обясни, че не иска да проявява неуважение към Клоп, но германецът отсече, че "вече го е направил".

"Всичко е наред обаче. Вие (журналистите) можете да казвате всичко, което пожелаете. Аз (като мениджър) не мога, защото последствията са различни", каза още Клоп.

Двамата продължиха на футболни теми. Победата доближи Ливърпул на две точки от лидера в класирането Арсенал, докато шампионът Манчестър Сити е четвърти с четири точки пасив след поражение срещу третия в подреждането Астън Вила. Според Клоп не е редно отборът на Хосеп Гуардиола да бъде отписван.

"Това ще бъде най-голямата грешка в историята на футбола. Изобщо няма логика да ги отписваме. Нямам идея кой ще спечели титлата, попитайте ме пак през април. Сега предстои много тежка серия от мачове", каза още Клоп.

Източник: БТА