0

С рещата от последния шести кръг от груповата фаза на Шампионската лига по футбол между Байерн и Барселона ще се проведе без зрители заради нарастването на броя на случаите на коронавирус във федерална провинция Бавария, съобщиха от пресслужбата на каталунците.

Новият щам Омикрон, донесен от Южна Африка, допълнително влошава епидемиологичната обстановка, затова властите в Бавария се решиха на пълно затваряне на стадионите за публика.

Мачът е на живот и смърт за гостите (7 точки досега), които се борят с Бенфика (5 точки) за второто място в група Е, докато баварците са недостижими на върха с 15 точки от 15 възможни.



Срещата ще се състои на 8 декември в Мюнхен. Отборите се срещнаха в първия кръг на груповата фаза: в мача, проведен в Барселона на стадион "Камп Ноу", Байерн победи с 3:0.

След пет кръга Байерн е на първо място в група Е, подопечните на Юлиан Нагелсман имат пълен актив от 15 точки, без нито един загуба или равенство. Барселона е втора, като испанският отбор има 7 точки, Бенфика е трета с 5. Последни в групата са киевските динамовци с 1 точка.