0

О творени сме за разговори за националния ви стадион, стига да получим проект от футболния ви съюз и държавата. Това заявява в интервю, публикувано в днешния в. „Мач Телеграф“ Елхан Мамадов, директорът за Европа на ФИФА.
Той е един от най-важните директори на световната футболна централа. След 15 години работа в структурите на Азербайджанската футболна федерация и УЕФА, от май 2022 година той е завеждащ отдела за асоциациите от Европа на ФИФА.

Елхан Мамадов е човекът, който отговаря за програмата на „Напред“ на световната футболна централа и разпределянето на парите по нея в 55-те й членки от Европа.

Запитан дали ФИФА опитва да помогне за изграждането на нов национален стадион в България, Елхан Мамадов е категоричен: „Ако получим проект от БФC, който е подкрепен от правителството, ние във ФИФА с огромно удоволствие ще го разгледаме и след това ще вземем съответното решение. 

Разбира се, за всяка страна е много важно да има национален стадион. Аз не съм запознат с подробностите относно собствеността на вашия национален стадион и не мога да дам конкретен отговор, но ФИФА е отворена към такива предложения. Пак казвам, ние се доверяваме изцяло на експертността на хората в съответната държава“.

Какви проекти в България са финансирани от ФИФА, каква е помощта на световната централа за страната ни в сравнение с останалите членки – четете в голямото интервю на Стоян Георгиев в днешния „Мач Телеграф“.