0

 

Параноя обхвана Манчестър Сити в навечерието на големия сблъсък с Ливърпул за първото място във Висшата лига. Мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола реши да промени плана на отбора за гостуването на „Анфийлд“. Испанецът внимателно планира подготовката за мача и не иска да остави нищо на случайността. Обичайна практика за тимовете е да пътуват в деня преди мачовете и да отсядат в близък до стадиона хотел. Гуардиола обаче реши друго. Неговите футболисти нощуваха в Манчестър, за да избегнат риска от фойерверки или други смущения посред нощ пред хотела. Вместо това Сити пътува до Мърсисайд с автобус в неделя сутринта. „Гражданите“ се страхуват от инциденти, на каквито станахме свидетели през последните години. 

През 2018 година автобусът на Сити беше тежко повреден от фенове на Ливърпул, когато пристигна на „Анфийлд“ за първи четвъртфинален двубой от Шампионска лига. Подобен инцидент се случи и през октомври 2022 година, когато Сити загуби с 0:1 като гост на Ливърпул. Тогава Гуардиола се оплака, че привърженик на „червените“ го е замерил с монета. През миналия сезон пък фенове на Ливърпул запалиха фойерверки посред нощ пред хотела, където беше отседнал отборът на Реал Мадрид в Шампионска лига. 

Популярният сайт Goal постави съперничеството между Клоп и Гуардиола под №2 в историята на Висшата лига. Германецът и испанецът са поставени единствено зад дуета сър Алекс Фъргюсън – Арсен Венгер. На трето място е враждата между Жозе Моуриньо от периода му в Челси и Арсен Венгер.

Още разработки четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX