0

У спокоителна новина, която пристигна късно в събота от Бразилия – самият Пеле изпрати съобщение за спокойствие към своите фенове и света. Направил го е лично, чрез социалните мрежи, и е използвал възможността да благодари за труда на целия медицински екип, който го лекува. Разбира се, без да забравя Световното първенство и неговия отбор Бразилия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

„Приятели мои, искам всички да останат спокойни и позитивни. Силен съм, много развълнуван и продължавам лечението си, както досега. 

Искам да благодаря на целия медицински и сестрински екип за всички грижи, които получих. Имам голяма вяра в Бог и всяко послание за любов, което получавам от вас по целия свят, ме държи пълен с енергия. 

И вижте също Бразилия на Световното първенство! Благодаря ви много за всичко", написа Пеле в социалните мрежи.

Посланието на Краля на футбола дойде след съобщението на медиците от болницата „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло, където Пеле е приет от миналия вторник. 

От болничния център обясняват, че той е подложен на преразглеждане на химиотерапията за тумора на дебелото черво, открит през 2021 г. 

„Той продължава лечението и е стабилен. Има добра реакция на грижите, които е получил за респираторната инфекция и не е показал влошаване през последните 24 часа“, се казва в съобщението.

Във вторник светът бе силно разтревожен, когато се разбра, че 82-годишният Пеле, който е в деликатно здравословно състояние, е приет. Дъщеря му побърза да успокои чрез социалните мрежи, че баща й е в болница, за да му бъдат инспектирани и координирани  лекарствата, и че няма спешност.