0

К райно оптимистично изказване пред „Мач Телеграф“ направи бившият вратар на ЦСКА и треньор на „червените“ Ивайло Петров-Пифа. Той коментира предстоящото гостуване на „армейците“ на Македония ГП.

„Очаквам ЦСКА да победи, и то с категоричен резултат. Не бива да се притесняваме от Македония ГП, с цялото ми уважение към тях, но не мисля че са на нивото ни“, започна Пифа. „Според мен трябва да се внимава повече в защита. Въпреки, че отбора не успя да победи Локо Сф, мисля че момчетата играха добре. ЦСКА няма да подцени в никакъв случай противника си. „Армейците“ няма как да подценят когото и да било, особено щом става въпрос за мачовете в Европа. При положение, че две поредни години клуба влиза в групите на евротурнирите не мисля, че изобщо може да става дума за подценяване. Все пак това е ЦСКА и всички, които играят срещу „червените“ знаят, че това е марка, не само в България, но и в Европа. И всеки един се хвърля срещу този отбор да се доказва“, заяви той.

„За мен е реалност, че тима ще пробие и тази година в групите на Лигата на конференциите. Това не е мечта, а реалност за мен. Предвид и жребия след двубоите с Македония ГП, си мисля, че ще е съвсем нормално ЦСКА да влезе отново в групите. Всичко може да се реши още в първия мач в полза на българския отбор и след това втората среща да се превърне в протоколна. От друга страна, ако вторият сблъсък се превърне в протоколен там може да се случи гаф, както се трепереше със Славия в полуфинала за Купата на страната.

Трябва да се пазим от такива неща. В подготовката не бяха добри резултатите, но това нищо не значи. Има много големи отбори, които получават по два или три гола в проверките, но спрямо мачовете от първенството, е коренно различно всичко. Тепърва ЦСКА ще показва на какво е способен. Вече се окомплектова отбора, гледам че се очакват още няколко футболисти и тогава вече отбора ще е изграден окончателно. Саша Илич мисля също, че е точният човек за ЦСКА. Той е млад и нахъсан. На новите попълнения им трябва някакво време за адаптация. От това, което виждам мога да кажа, че са добри момчета, но е нужно време, за да свикнат“, завърши Пифа.