0

Д жак Грийлиш можеше да класира Манчестър Сити на финала на Шампионската лига. Англичанинът влезе на терена в 78-ата минута, заменяйки Габриел Жезус. Купеният за 100 млн. евро Грийлиш можеше да увеличи преднината на „гражданите“, да направи 2:0 или 3:0, с два много чисти шанса. Но той не беше акуратен и Манчестър Сити в крайна сметка плати за това.

За да се влошат нещата за английския национал, след мача един туит, който той написа преди време, стана много популярен в социалните мрежи. По-конкретно става дума за туит от профила на Грийлиш през април 2014 г., който гласеше „Hala Madrid“, придружен от испанското знаме, който по-кънно той е изтрил от профила си.

По това време, преди осем години, Грийлиш беше 18-годишен младеж, един от големите таланти на Астън Вила, който гледаше полуфинален мач от Шампионска лига. Това беше двубой между Байерн Мюнхен, чийто треньор е Гуардиола, който сега е негов мениджър, срещу Реал Мадрид. „Белите“ победиха с гол на Бензема... и Грийлиш написа, „Хала Мадрид!“. И сега си плаща за това.